AEDIFICIA Carpați și RECON, membri UNRMI, premiați la Trofeul Calității ARACO 2024 – Ediția a XXVI-a pentru implementarea a două proiecte complexe de restaurare.
În data de 22 noiembrie 2024 a avut loc evenimentul de decernare a Trofeului Calității ARACO 2024 – Ediția a XXVI-a, eveniment organizat de Asociația Română a Antreprenorilor de Construcții (ARACO). Gala de premiere s-a desfășurat la Hub UTCN – Universitatea Tehnică din Cluj – Napoca (Str. Gheorghe Barițiu nr. 4 -6, Sala de Conferințe, orele 12.00).
Cu această ocazie au fost prezentate lucrările distinse cu Trofeul Calității ARACO – Ediția a XXVI-a, realizate de antreprenori și subantreprenori din țară, precum și colaboratorii acestora.
Au fost premiate cu Trofeul Calității ARACO 2024 un număr de 11 societăți de construcții pentru implementarea a 16 proiecte.
Societățile care au primit distincțiile și reprezentanții-delegați ai acestora au fost:
1. Aedificia Carpați SA, Bucuresti, pentru proiectul „Restaurarea, conservarea si punerea in valoare a monumentului istoric “Așezămintele Brâncovenești Biserica Domnița Bălașa”.
Delegați societate: Dna. Cristi Constantinescu – Director Executiv și Cristi Grăjdan – economist.
Din echipa de implementare a proiectului de restaurare au făcut parte și următorii membri UNRMI:
– Proiectant de specialitate componente artistice: DANART IMPORT EXPORT
– Restaurare: Metamorfozys – Valentin Ștefan
2. Recon SA, Craiova, pentru proiectul „Consolidare, reabilitare, modernizare, extindere și dotare Spital Orășenesc Segarcea”.
Delegat societate: Marian Petcu – Director General.
De asemenea, proiectul a fost finalist la Bienala Națională de Arhitectură Ediția 2023 la secțiunea „4. Clădiri socio-culturale (educație, sănătate, cult)”
3. ACI Cluj SA, Cluj-Napoca, pentru proiectele: „Revitalizarea culoarului de mobilitate nemotorizată aferent Someșului: modernizarea și extinderea infrastructurii pietonale și cicliste pe malul râului”; „Sală de sport competițională de nivel internațional, Baza Sportiva Turda”; „Sala polivalentă de sport cu capacitate 1.800-2.000 de locuri, Blaj”.
Delegat societate: Peciu-Florianu Dorel – Director General.
4. Nord Conforest SA, Cluj-Napoca, pentru proiectele „Centru scolar pentru educatie incluzivă” și „Revitalizarea și activarea parcului feroviarilor din Cluj-Napoca”.
Delegat societate: Eugen Banciu – Director General.
5. Inoveco Voluntari, pentru proiectul „Sistem de management integrat al deșeurilor solide, județul Vâlcea”.
Delegati societate: Valentin Feodorov – Director General și Vicepreședinte ARACO, Cristina Feodorov – Director General Adjunct, Marinescu Frăsinei Tudor – Director General Adjunct și Naic Ioan Corneliu – Manager de Proiect.
6. TCI Contractor General SA, Cluj-Napoca, pentru „Complex multifuncțional Măgura”.
Delegat societate: Dorin Ștefan Oltean – Director General.
7. Inspet SA, Ploiești, pentru proiectele „Execuția stației de comprimare gaze naturale Onești – M” și „Execuția stației de uscare gaze naturale cu trietilenglicol grup nr. 145, Bilciurești.
Delegat societate: Ciprian-Emanuel Păltineanu – Președinte CA/ Director General.
8. FCC Construccion SA Bucuresti, pentru proiectul „Extinderea stației de epurare a apelor uzate și constructia incineratorului de nămol”.
Delegat societate: Luis Matallana – Director Operațional.
9. STRABAG, București, pentru proiectele „Modernizare DJ 691: Lărgirea la 4 benzi a sectorului km 2+725 (sens giratoriu) – Centura Timișoara și Centura Timisoara – Autostrada A1 (km 12+975) Lotul 2 (km 5+800-Km12+975)” și „Dezvoltarea Aeroportului Internațional Iași. Extinderea terminalelor de pasageri și a facilităților de parcare la Aeroportul Internațional Iași”.
Delegați societate: Dan Ovidiu Suhani – Senior Contract Manager și Gabriela Pîrlea – Manager de Proiect.
10. PORR Construct București, pentru proiectul „Proiectare și execuție Autostrada Sibiu-Pitești Secțiunea 1 Sibiu-Boița (km 0+000 – km 14+500 Lot 1 km 0+000 – km 13+170)”
Delegat societate: Vlad Oțet – Director Tehnic.
11. Electromontaj SA București, pentru proiectul Linia Electrică Aeriană (LEA) 400 KV dublu circuit Cernavodă – Stâlpu și racord în stația Gura Ialomiței”.
Delegat societate: Ionel Crețu – Manager de Proiect.
ARACO este o asociație patronală, profesională, neguvernamentală și apolitică, organizată pe baza liberei asocieri a membrilor săi, este de tipul non-profit și funcționează pe baza unui statut aprobat de Conferința Națională, conform Legii 62/2011.
ARACO este membră a Federației Industriei Europene a Construcțiilor – FIEC, organism recunoscut de Uniunea Europeană ca partener social, din 1995, și membră a Uniunii Generale a Industriașilor din România – UGIR.
Trofeul Calității este o distincție profesională, instituită în anul 1995 pentru a recompensa realizările deosebite ale societăților de construcții în acest domeniu.
Citiți mai multe la:
https://www.unrmi.com/…/aedificia-carpati-si-recon…
ARACO
Trofeul Calității ARACO 2024
https://araco.org/comunicat-de-presa-referitor-la…
Revista AGENDA Construcțiilor
https://www.agendaconstructiilor.ro/…/araco-a-laureat…
CECCAR Maramureș
https://ceccarmaramures.ro/…/trofeul-calitatii-araco…
Bienala Națională de Arhitectură – 2023
https://www.uar-bna.ro/2023/proiecte/582
AEDIFICIA Carpați



